Voittaja kolmessa maassa

Le Cannibale aloitti kilpailu-uransa 3-vuotiaana. Opetuslähtö ajettiin toki jo 2-vuotiaana.

Viimeistään koelähtö sai omistajat vakuuttuneiksi siitä, että hevonen on erittäin lahjakas. Laukannut hevonen nostatti sen 700 metriä ennen maalia aivan ulkoradoille, mutta viimeinen 500 metriä sujui sen jälkeen 14-vauhteja.

Jo aiemmin oli tehty 170-senttisen orin kilpauran kannalta ratkaisevan tärkeä päätös. 3-vuotiskaudella ajettiin vielä paljon peruskuntotreeniä, sillä sen uskottiin palvelevan tulevaa kilpauraa. Le Cannibale kilpaili 3-vuotiskaudella viidesti, voitti kolmesti ja saavutti ennätykset 16,8ake ja 17,9ke. 3-vuotiskauden lopulla ori siirtyi ruotsalaisen valmentajalegendan Stig H Johanssonin talliin.  
4-vuotiskausi alkoi kahdella näyttävällä voitolla Ruotsin pääradalla Solvallassa. Uran kovimpiin suorituksiin kuuluu kolmas startti, jossa ori voitti keulapaikalta Åbyn radalla myrskyisässä vastatuulessa mailin ryhmäajon aikaan 13,4!

4-vuotiskausi käsitti 12 starttia, joista saldona oli 6 voittoa, 4 kakkosta ja 1 kolmonen. Kohokohtia olivat Åbyn lisäksi Derby-karsinnan voitto, Derby-finaalin toinen sija ja ennen kaikkea sinivalkoisten värien edustaminen UET GP:ssä eli "Eurooppa-Derbyssä" maanosan parhaita 4-vuotiaita vastaan. Voittosumma karttui 92 000 eurolla. Ennätykset kauden jälkeen kirjoitettiin 13,4aly ja 14,3ke.  

5-vuotiskaudella Le Cannibale jatkoi luontevasti kehittymistään kohti aikuisten hevosten huippua. Kauden suuri tähtäin oli Suur-Hollola-ajo, joka huipentui toiseen tilaan finaalissa mainion Target Hossin jälkeen.  

Mutta vieläkin parempaa oli luvassa! Oli tullut aika tehdä jälleen hevosen uraa palveleva päätös. Le Cannibale siirtyi lokakuussa Ranskaan Fabrice Soulouyn valmennukseen. Muun muassa Commander Crowen ja lukuisien muiden menestyjien takaa tuttu taituri vakuuttui pian hevosen kapasiteetista. Todisteena siitä ensimmäinen startti oli heti kovinta mahdollista luokkaa, 5-vuotiaille avoin Group II lähtö Prix Doynel de Saint Quentin. Vastassa olivat Ranskan parhaiden 5-vuotiaiden lisäksi UET GP-voittaja Main Wise As ja ruotsalaistähti Oracle.   Fabrice Soulouyn ja ohjastaja Jean-Michel Baziren viime hetken kommenteista huokui kova usko hevoseen. Voittajakerroin tippui juuri ennen lähtöä 32:sta 7,9:ään! Ori oli pitkään pussissa porukan keskellä, mutta kun Bazire löysi kiriväylän, Le Cannibale voitti korviaan pyöritellen! 60 000 euron voitto kilometriajalla 15,0/2850 m. varmisti myös valinnan vuoden vanhemmaksi lämminverioriksi Suomessa Ravigaalassa. Edellisestä Suomessa syntyneen lämminverisen voitosta Vincennesissä oli kulunut lähes 12 vuotta!

Kausi loppui kolmanteen sijaan Roomassa Tor di Vallen raviradalla. Voiton vei tähtitamma Lisa America, mutta Le Cannibale oli kunniakas kolmas kovassa seurassa.

5-vuotiskausi numeroina oli 15 starttia, 4 voittoa, 3 kakkosta ja  3 kolmatta tilaa, 163 254 euroa rahaa ja ennätykset 12,2aly ja 15,0kp.
6-vuotiskaudelle Le Cannibale paransi jälleen pykälän verran. Varsavuosien aikainen maltti palkittiin viimeistään nyt moninkertaisesti. Ori voitti 13 startistaan 3, oli 2 kertaa toinen ja kerran kolmas. Voittosumma karttui 159 100 eurolla. Ennätykset paranivat lukemiin 11,8ake ja 12,7kp! Ensimmäinen voitto tuli huhtikuussa Angersin radalta, jolla Le Cannibale pinkoi 3 100 metriä lukemiin 15,0 - myötäpäivään eli "väärään" suuntaan juostussa kisassa! Se jos mikä kertoo hevosen hyvistä liikkeistä ja koordinaatiosta.

Otteet vaan paranivat kauden myötä. Kesäkuun alussa Le Cannibale karkasi 2 850 metrin tasoitusajossa muilta jo loppukurvissa ja paineli suorastaan hämmästyttävän ajan 12,7! Se palkittiin 35 000 eurolla. Aiemmin samaan oli pystynyt vain Ready Cash. Video tästä on etusivulla.

Elokuun alun 2 100 metrin ryhmäajon voitto Enghienin radalla Pariisissa oli ehkä uran näyttävin. Le Cannibale paineli puolihuolimattomasti kirissä karkuun muilta ja juoksi ajan 11,8. Valmentajan arvion mukaan varaa jäi "ainakin sekunti"!

Seuraava kausi alkoi entistäkin lupaavammin, sillä ori oli jälleen kehittynyt askeleen verran. Kauden avauksessa tulinen kiri tuotti kakkossijan ja ennätyksen 11,1ake Vincennesin radalla. Vielä parempaa oli luvassa 23.3. Silloin Le Cannibalen taakse jäivät mm. Euroopan huippuihin kuuluvat Texas Charm, Nesta Effe, Sanity, Triode de Felliere, Roxana de Barbray ja Rodrigo Jet. Voittoaika 2 700 metrin voltissa oli 13,7. Video löytyy etusivulta.

Seuraavassa lähdössä oli vuorossa suloisen katkera muistutus raviurheilun toisesta puolesta. Le Cannibale jyräsi ulkopuolelta ohi Triode de Fellierestä, Ranskan parhaasta tammasta. Ori ehti valmentajineen jo voittajaesittelyyn, kun tuomaristo hylkäsi sen poikkeuksellisen pitkän harkinnan jälkeen. Etusivun videosta voi jokainen käydä arvailemassa hylkäyksen todellista syytä…

Finlandia-ajoon tullessaan Le Cannibale joutui ilman omaa syytään mukaan erittäin vaaralliseen tilanteeseen, jossa lentokuljetus Pariisista Helsinkiin joutui palaamaan kertaalleen takaisin. Siihen ja juoksunkulkuun nähden viides sija oli kunniakas saavutus. Kausi jäi lopulta Le Cannibalen viimeiseksi. Hevosta vaivanneet pienet kurkunpään ongelmat toistuivat, joten omistajat tekivät päätöksen kunnioittaa hevosta ja lopettaa sen kilpailu-ura hyvävoimaisena.

Le Cannibalen uran loppusaldo on 56 starttia, 17 voittoa, 11 kakkosta, 8 kolmatta sijaa ja 535 609 euroa rahaa. Palkintorahoistaan Le Cannibale juoksi kovimmasta mahdollisesta paikasta, Ranskan pääradalta Vincennesistä peräti 227 650 euroa ja 3 voittoa. Näillä numeroilla Le Cannibale on menestynein Suomessa syntynyt lämminverinen Euroopan kovimman ravimaan Ranskan pääradalla! Muista Suomessa syntyneistä aikansa legenda Houston Laukko voitti Vincennesissä kerran ja mainio kilpatamma Not a Spacecase kahdesti. Yksi voitto on myös Edu's Speedyllä, Titane Nordiquella ja EL Catwalkilla.

Franck Nivard tuulettaa Le Cannibalen voittoa Prix du Bois de Vincennes -lähdössä. 2 700 metriä sujui aikaan 13,7 ja taakse jäi nippu Euroopan kovimpia kilpahevosia Texas Charmin johdolla. Video juoksusta löytyy etusivulta.